Årets julklapp 2016

In Okategoriserade

Årets julklapp går till UNHCR

I juletider är vi många som tänker lite extra på våra medmänniskor runt om i världen. Därför ger vi på Ageris årligen en julklapp till en välgörenhetsorganisation, som en del i vårt arbete med hållbarhet på samhällsnivå. I år har FN:s flyktingorgan UNHCR fått ta emot Ageris julklapp!

Genom UNHCR:s arbete kan flyktingar få skydd, mat, rent vatten och andra förnödenheter för att möta de akuta behov som uppkommer hos människor som flyr från förföljelse och våld. Genom att bidra till UNHCR:s arbete hjälper vi tusentals familjer som tvingas lämna sina hem – en julklapp som värmer och skänker hopp.

UNHCR räddar liv, kämpar för flyktingars rättigheter och ger människor på flykt ett liv i säkerhet. Sverige för UNHCR har 90-konto och är UNHCR:s svenska partner. Många av världens flyktingkriser känner de flesta av oss inte ens till. FN:s flyktingorgan UNHCR finns på plats världen över för att hjälpa dem – också de vars situation får liten eller ingen uppmärksamhet i media.
 
Överlevnad

Terror, rädsla, konflikter och förföljelse har tvingat miljontals människor på flykt runt om i världen. De är vanliga människor – som du och jag – som står inför en osäker framtid. Det krävs en enastående styrka för överleva och bygga upp sina sönderslagna liv på nytt. De är överlevare, var och en med sin historia om en stor förlust.

Om UNHCR

UNHCR är FN:s flyktingorgan som grundades 1950, efter ett beslut av FN:s generalförsamling. UNHCR:s uppgift är att ge människor på flykt internationellt skydd och finna varaktiga lösningar för deras svåra situation.

UNHCR ser till att flyktingar inte tvingas tillbaka till ett land där de riskerar förföljelse. Internationellt skydd är inte bara fysisk säkerhet utan UNHCR verkar också för att flyktingars andra grundläggande mänskliga rättigheter respekteras.

Har du också möjlighet att bidra till UNHCR:s viktiga arbete? 

För exempelvis 210 kronor kan en hel familj få värmande filtar i jul och vinter. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Recent Posts
Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med? Skriv en rad om ditt ärende så hör vi av oss så snart som möjligt.