Getrude – Balaka, Malawi

In Okategoriserade

Getrude är 22 år gammal och bor i Balaka-distriktet i Malawi. Getrudes dröm har alltid varit att driva eget företag. 2010 slutförde Getrude sin gymnasieutbildning. Hon har efter det även studerat ekonomi och ledarskap och nu håller hon på att starta upp sin verksamhet via organisationen Zoona. Zoona samarbetar med entreprenörer i Afrika för att sätta upp bankomater för mobil pengaöverföring i eftersatta samhällen. Människorna använder sedan Zoona för att exempelvis betala för en familjemedlems sjukhusbesök, barnens utbildning eller andra behov.

Getrude håller nu på att bli ansvarig för en egen Zoona-bankomat med hjälp av sitt KIVA-lånet har hon råd med andra uppstartskostnader så som en mobiltelefon. Den egna verksamheten hjälper henne nu att försörja sig själv och hjälpa sin familj med att handla mat och betala räkningar. Getrude har stora drömmar för framtiden och siktar på att bli riktigt framgångsrik. Hon vill kunna återgälda sin mor och moster eftersom de stöttat henne ekonomiskt under sin utbildning.

Getrudes verksamhet är nu i full gång och hon planerar att utöka den genom att etablera Zoona-bankomater på fler platser. Då företaget går så bra kommer hon även att anställa ytterligare en person för att hinna med allt.

Vill du också hjälpa människor i tredje världen att bli självförsörjande? Låna ut så lite som $25 idag!

Läs om våra andra låntagare genom att klicka på någon av bilderna nedan:

Recent Posts
Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med? Skriv en rad om ditt ärende så hör vi av oss så snart som möjligt.