Så väljer karriärister arbetsgivare

By
In Okategoriserade

Trots att arbetslösheten är fortsatt hög i samhället upplever många arbetsgivare att det är svårt att hitta rätt kompetenser. Det är ofta stor konkurrens om talangerna, vilket gör det viktigt för företag att stärka sitt employer branding gentemot arbetsmarknaden. För att kunna göra detta behöver man veta vilka faktorer som kandidater går efter när de väljer arbetsgivare.

TNS Sifo och Academic Work har tillsammans genomfört en stor undersökning bland svenska studenter och akademiker som är i början av sin karriär och har därefter tagit fram rapporten Young Professional Attraction Index (YPAI). De har bland annat frågat vad som är viktigast när det kommer till att välja en arbetsgivare och resultatet blev följande:

  1. Bra chef/ledarskap 68 %välja arbetsgivare
  2. Trevliga arbetskollegor och bra stämning 64 %
  3. Goda utvecklingsmöjligheter 57 %
  4. Bra lön och förmåner 52 %
  5. Bra arbetsmiljö 44 %
  6. Eget ansvar/egna beslut 36 %
  7. Trygga arbetsvillkor 36 %
  8. Kompetens och professionalitet 35 %
  9. Tydliga mål och roller 34 %
  10. Utmanande arbetsuppgifter 33 %

Nästan 7 av 10 väljer alltså till stor del arbetsplats främst efter hur bra ledarskap den framtida chefen har. Enligt de tillfrågade definieras en bra ledare av egenskaper så som positiv, motiverande, transparent, ödmjuk och inbjudande. Målgruppen vill ha en chef som planerar, coachar och uppmärksammar. Detta för att möjliggöra och underlätta för medarbetarna att jobba effektivt. De vill också ha direkt och kontinuerlig feedback för att förstå hur de förhåller sig till slutmålet: att bidra till företagets och sin egen utveckling.

Recent Posts
Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med? Skriv en rad om ditt ärende så hör vi av oss så snart som möjligt.